Kutipan Dana Bagi Pembinaan Kompleks Masjid Al Muqarrobin dan Tahfiz Al-Quran

Sepatutnya Ramadan Lepas Masjid Kami Dah Siap..

Tapi Dah Masuk Zulhijjah Pun Kami Masih Belum Boleh Solat Di Masjid Al Muqarrobin

Sasaran Kutipan
DANA TERKUMPUL
DANA DIPERLUKAN
RM 0

Tinggal 20 Peratus Je Lagi Masjid Nak Siap..
Masih Banyak Yang Belum Lengkap

Progress Mac 2023

Progress Mei 2023

Elektrik Belum Dipasang..
Tiang Konkrit Pun Masih Tak Simen Lagi..

Ya Allah Ya Razzaq.. Kami Mohon Kau Limpahkanlah Rezeki Kepada Penginfaq Masjid Kami..

Kau datangkanlah insan-insan terpilihMu untuk bantu kami siapkan sedikit saja lagi rumahMu Ya Allah..

Kami Sedih.. Dah Beberapa Zulhijjah Bersilih Ganti.. Namun Masjid Kami Masih Belum Mampu Siap Zulhijjah Tahun Ini

Kipas Lampu Belum Dipasang..

Binaan Luar Pun Tak Siap Lagi..

Elektrik Belum Dipasang..
Tiang Konkrit Pun Masih Tak Simen Lagi..

Tonton liputan berita Tv AlHijrah

Alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi. Usaha kami selama ini untuk membangunkan sebuah rumah Allah kini hampir siap dibina. Semua ini adalah hasil infak tuan puan yang bermurah hati.

Dengan izin Allah, Masjid al Muqarrobin ini akan dapat digunakan sepenuhnya sewaktu bulan Ramadan 2023.

Kini, kami dalam fasa untuk membeli tanah di sekeliling masjid untuk membina sebuah kompleks tahfiz pertama di Gua Musang Kelantan.

Besar niat kami untuk menyediakan sebuah pusat pengajian bagi melahirkan generasi huffaz yang akan menyanjung tinggi syiar Islam.

Namun dana yang kami ada masih jauh bagi merealisasikan hasrat kami untuk membeli tanah di sini.

Walaupun masjid kami masih belum siap seperti yang kami sasarkan, kami yakin Allah datangkan insan - insan istimewa seperti tuan puan untuk bantu usaha kami. Mungkin Allah tangguhkan masjid kami dari siap sebab nak buka peluang pada ramai lagi penginfaq meraih pahala sedekah.. Kami yakin, apabila siap kompleks masjid kami nanti, ramai anak kecil yang akan belajar di tahfiz pertama di Kg Kundur ini.. Menjadi asbab mengalirnya pahala kepada hamba-hamba Allah yang bermurah hati seperti tuan puan..

Anas (RA) meriwayatkan bahawa :

"Rasulullah (ﷺ) melewati sebiji kurma yang terjatuh atas jalanan lalu bersabda, “Sekiranya saya tidak takut ia berasal dari sedekah, saya akan memakannya.”

Tanah seluas 4 ekar ini akan diusahakan untuk pembangunan yang terdiri daripada:

Berlumba-lumbalah mengemis redha dan pahala dari Allah SWT, sebelum Usia meninggalkan kita buat selamanya..

“Sedekah yang paling baik adalah setelah memberi yang (pemberi) tetap kaya dan tangan atas lebih baik daripada tangan yang lebih rendah, dan mulakan dari anggota keluarga kamu.”

(Bukhari & Muslim)

Kami Tak Minta Banyak.. Infaq Ini Pun Bukan Untuk Kami, Melainkan Untuk Kepentingan Jemaah Di Kg Kundur..https://www.high-endrolex.com/5

Andai Tuan Berinfaq, Allah Limpahkan Pahala Yang Maha Besar Kedalam Buku Amalan Tuan.. Andai Tuan Infaqkan Untuk Mak Ayah, Pahalanya Sampai Kepada Mak Ayah.. Tuan Infaqkan Ke Jalan Allah, Allah Buka Jalan rezeki Seluasnya Untuk tuan Puan..

Infaq Tak Untung Kepada Kami.. Tuan Puan lah Yang Dapat Untungnya..

Jom berinfaq untuk Pembinaan Kompleks Masjid al Muqarrobin sekarang!

Salurkan infaq anda ke Akaun bank : MASJID AL MUQARROBIN KG. KUNDUR

Untuk Infaq Melalui WhatsApp, Klik Link Di Bawah :

Pembinaan Kompleks Masjid Al Muqarrobin (Zulhijjah vvOnline)

RM30.00RM30,000.00

SKU: N/A Category: